به گزارش جام جم آنلاین، ثمانه اکوان افزود: جمهوری اسلامی ایران در خصوص فعالیتهای هستهای خود براساس برجام عمل کرده و گام برداشته است. به همین دلیل کشورهای اروپایی نمیتوانند ایران را در این باره مورد مواخذه قرار دهند.
وی تاکید کرد: در واقع اروپاییها بجای تحمیل فشار به ایران باید از آمریکا میخواستند که به تعهداتش عمل کند و در برجام باقی بماند.
این پژوهشگر روابط بینالملل تصریح کرد: بنابراین انگیزههای سیاسی بیش از انگیزههای حقوقی و نگرانی از برنامههای هستهای ایران پشت این ماجرا است.
اکوان با بیان اینکه در این بین چند انگیزه سیاسی وجود دارد، ادامه داد: یکی از اهداف آنها برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران این است که ایران در ماجرای اوکراین دخالتی نداشته باشد و به روسیه تسلیحات نظامی نفروشد.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این به دلیل نگرانیهایی که رژیم صهیونیستی در خصوص برنامه هستهای ایران مطرح کرده و زمزمههایی نیز در داخل بود مبنی بر اینکه ممکن است اگر ایران مورد تعدی رژیم صهیونیستی قرار بگیرد ما به سمت تغییر دکترین هستهای خواهیم رفت. به همین دلیل اروپایی تمام تلاش خود را بکار گرفتهاند تا در پازل رژیم صهیونیستی ایران را از منظر برنامه هستهای تحت فشار بگذارند.
این پژوهشگر روابط بینالملل افزود: اتحادیه اروپا ایران را تهدید میکند که اگر با آژانس همکاریهای لازم را نداشته باشد، بازرسیها را گستردهتر نکند و به صورت یکجانبه در برجام باقی نماند، اسنپ بک را فعال میکند. علاوه بر این همان طور که دبیر آژانس بینالمللی انرژی هستهای در ایران به شکل سربسته مطرح کرد، ظاهرا آنها در ادامه مشکلی نیز با هدف قرار گرفتن تاسیسات هستهای ایران نخواهند داشت.
اکوان با بیان اینکه اروپا تلاش میکند در چنین پازلی گام بردارد، خاطرنشان کرد: در این خصوص اما تاکیدات آنها بر اساس حقایق نیست. برای نمونه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اعلام کردهاند که سندی مبنی بر اینکه ایران موشک به روسیه فرستاده وجود ندارد.
وی ادامه داد: با این حال اتحادیه اروپا هواپیمایی ایران را تحریم کرده و تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا فشار خود را روی ایران بیشتر کند، چون آنها میدانند با روی کار آمدن دونالد ترامپ به احتمال زیاد ماجرای اوکراین به نحوی به نفع روسیه به پایان خواهد رسید.
این پژوهشگر روابط بینالملل درباره قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا نیز عنوان کرد: کانادا نیز با صدور قطعنامه حقوق بشری در همین راستا قدم بر میدارد. اما این فشارها سبب شرمساری سازمانهای بین المللی و به ویژه سازمان ملل است، چون در شرایطی که جنایت و نسلکشی را غزه شاهد هستیم. آنها بر اساس اتهامات واهی علیه ما قطعنامه صادر میکنند.
اکوان گفت: این در حالی است که کانادا باید بشدت تحت تدابیر و نظارت حقوق بشری قرار گیرد، زیرا آنها با مسائل حقوق بشری زیادی مانند مدارس سرخپوستان و یا عقیم سازی زنان بومی روبرو هستند.
وی درباره رای دادگاه کیفری بینالمللی برای دستگیری بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت نیز عنوان کرد: حکم دادگاه بینالمللی کیفری با توجه به فشارهای زیادی که روی قضات بود شجاعانه و بسیار خوب است. اما باید به این سمت رفت که تمام افراد مسئول در این زمینه محاکمه شوند.
این پژوهشگر روابط بینالملل تاکید کرد: در واقع این اقدامی حقوقی است که صورت گرفته و باید دید آیا اراده سیاسی نیز برای اجرای آن وجود دارد؟
اکوان ادامه داد: در نهایت به نظر میرسد که کشورهای اروپایی و آمریکا باید به سمت حذف بنیامین نتانیاهو از عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی بروند، زیرا اگر بخواهند آتشبس شکل بگیرد و رژیم صهیونیستی را از این منجلاب سیاسی، حقوق بشری و بین المللی نجات بدهند، تنها راهکار آن قربانی کردن یک یا چند نفر در داخل رژیم صهیونیستی است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت